Péče o moje kudrnaté vlasy aneb ze života kudrnovlásky

Ahoj :)
Den co den se probouzím s tím stejným na hlavě. A to s kudrnatými vlasy. Jako malá jsem svoje vlasy ráda neměla, protože se mi za to hodně smáli. Přezdívky křoví, keř, čarodějnice, afro apod. byly na denním pořádku. Jako malou by jste mě určitě poznaly. Malá holčička s rozcuchaným afrem na hlavě. Ale to vše se změnilo až tak na střední, kdy jsem si řekla že mít kudrnaté vlasy není zas tak špatné a pokud je máte taky, mějte je rádi! ♥ Proto Vás dnes provedu mojí péčí o vlasy. Nejlepší však je když jsem byla menší asi 80% lidí se mě vždycky ptalo.. ,,Holčičko, jak to češeš?''.. nebo ,,Holčičko bolí to když to češeš?'' a pak když jsem byla starší byly to dokonce dotazy ,,Po kom máš ty vlásky?'' ,, To jsou tvé přirozené vlasy nebo každý den vstaváš a kulmuješ?'' Ovšem..  nejčastěji to je ,, A žehlila sis je někdy?'' :D




Šampón a kondicionér

Co se týče šampónů a kondicionérů, tak nejraději používám značku Syoss. Tato značka mi velice vyhovuje a není produkt, který by mi nevyhovoval. Já si vždy namočím vlasy a pak použiju šampón. Často se říká, že by jste si vlasy měli umývat tím šampónem min. 2x. ale jelikož já mám šampónů docela velkou spotřebu, tak mně bohatě stačí vlasy umýt jen 1x. Potom už je nanáším kondicionér, který by se měl oplachovat. Nebyla bych to já, abych to zase neporušila.. :D kondicionér neoplachuji a rovnou nanesu na mokré omyté vlasy. Pak už jen rozčešu a použiju masku, ale to nebudu předbíhat :) 
P.S. možná jste si všimli že používám řadu pro barvené vlasy. Já si vlasy v životě nebarvila ale tahle řada mi udělá nádherné lesklé vlasy a nádherné prstýnky.
  


Hřebeny a rozčesávání

Když jsem byla menší rozčesáváni pro mě byl horror. Tahalo to, na hřebenu vždycky zůstala půlka vlasů.. :D ale časem jsme se naučila správné techniky česání. Já osobně, jak už jsem říkala, česu vlasy s kondicionérem. K tomu používám tenhle hřeben myslím že z Rossmanu (for your beauty). Jsem s nimi moc spokojená a jedině mohu doporučit. Cena se pohybuje okolo 80 Kč a vystačí mi tak na rok možná i víc. Pro mě je správná a bezbolestná technika začít česat vlasy u konečku a postupovat směrem nahoru. Pak to vše ještě přečešu a olaa mám učesané vlasy, rychle (asi během 2 minut) a bezbolestně!


Masky

Ráda si jednou za čas udělám nějakou masku. Opět tu mám masky o již zmiňovaného Syossu. Musím říct že obě dvě mi udělají nádherné vlasy + ta v té černé krabičce voní jak jablíčka a prostě to voní úplně excelentně a výsledek je taky skvělý! 
Jednou za čas (většinou ob týden v sobotu) si dělám masku z kokosového oleje. Na vlasy nanesu kokosový olej a zhruba po dobu 10 minut masíruju. Potom  velice důkladně opláchnu vodou ale myju až druhý den. Kokosový olej seženete např. v DM drogerii, kde ho taky ráda kupuji.





Spaní v culíku a co dělám po umytí?

Vždycky když si umyju vlasy počkám tak 15 - 20 minut a hodím vlasy do nízkého culíku. S ním potom celý večer chodím a spím a sundávám až ráno, když se chystám do školy. Culík na spaní nosím furt. I když vlasy zrovna umyté nemám. Vlasy také lakuju ale nesmím to přehnat, protože pak je to tvrdý jak beton :D Když vlasy chci fénovat, používám k tomu speciální nástavec, aby vlasy nebyly rozlítané a já tak dosáhla nejlepšího výsledku. Co však nedělám je, že si vlasy žehlím. Podle mě to vlasy neuvěřitelně ničí a už nebudou takové jaké bejvávaly.  Jinak co se týče laku na vlasy, nejvíce mi vyhovuje tento Taft od Schwarzkopfu :)



Co se týče účesů. ráda si udělám culík z půlky vlasů, jen culík, nebo jsem se poslední dobou naučila takové omotané vlásky kolem hlavy, někdy i s čelenkou. Stejně je ale nejraději nosím rozpuštěné :D
Konečky si sama doma zastřihávám zhruba jednou za měsíc.







To by bylo vše. Doufám že se Vám článek líbil a že pokud máte takové kudrlinky jako já, byly Vám tyto rady užitečné! :)



Komentáře

  1. Jak říkám, vlasy ti závidím a taky chci kudrlinky😍 Nicméně skvěly článek pro kudrnace, mám pocit, že mám stejný kartáč😀 a kokosak používám taky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jako, Nikys nemáš mi co závidět, kolikrát je to velký boj :D

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Letní nákupy - PRIMARK