Akné a vše kolem něj + můj příběh

Ahoj,
dlouho jsem přemýšlela jestli tenhle článek sepsat, protože akné není úplně to, čím bych se chtěla chlubit.  S tímto problémem se potýkám zhruba už 5-6 let za dobu své existence :D Ale tak rozhodla jsem se s Vámi podělit o moje rady a ukázat Vám produkty, které ráda používám. :) Do komentářů napište, jestli jste se už s aknem někdy potýkaly. A věřte mi, na světě jsou daleko horší věci než akné. Toto mi trvalo dlouho si uvědomit :) 





Jak jsem říkala, problémy s akné mám už dobrých 5 let. A věřte mi nebo ne, ale za těch pár let jsem si už na to aji zvykla. Jasně že si čas od času zanadávám když se ráno podívám do zrcadla.. ale to je už krutá realita. Po akné se mi také udělaly fialové flíčky na tvářích. Tyto malé mršky vyskakují nejraději v zimě a ani nejsilnější makeup na světě to nezachrání :D
Hodně lidí se mi ze začátku kvůli tomu smálo. Nejhorší je, když se Vám udělá velký pupínek uprostřed čela, to Vám říkají jednorožec celý den :D Ale postupem času jsem se naučila tyto posměchy filtrovat a už se sama tomu jen zasmát.. co jiného mi zbývá.
Teď se ale dostaneme k části co používám na akné k čištění pleti. Ještě na chvíli ale trošku odbočím. Když se mi udělá nějaký větší pupínek (teď už to můžu nazvat i beďar) natřu ho pastou nebo na uchošťour dám trochu líhu a snažím se pupínek ,,vypálit''.Slyšela jsem, že je dobrá i růžová voda. Tu jsem ještě nezkoušela ale teď byla zrovna v katalogu od Avonu a tak jsem si ji objednala že to risknu :D A teď začnu asi tím jak pupínky zakrývám. Používám na to skvělé trio od Catrice. Zelený korektor camouflage, makeup HD liquid camouflage a následně korektor , tekutou camouflage. 
Co se týče čištění pleti. Ráno pleť vyčistím nejčastěji tonikem od Aknelotu (což je naprosto úžasná česká značka). Ta mi ale došla a já teď zkouším tonikum od Demacolu na problematickou pleť. Jako krém používám krém taktéž od Aknelotu. Ten mi ale taky došel :D proto používám svoji oblíbenou Neutrogenu. Tady si ale troufám tvrdit, že krém od Aknelotu je lepší. Sice trošku smrdí ale účinky má perfektní! 
 


Nejraději když přijdu ze školy se hned odlíčím. K tomu mi už nějakou dobu slouží perfektně micelární voda od Mixy. Micelární voda by se měla po použití z obličeje opláchnout vodu. Nevím proč ale prý se to tak má dělat. Potom ráda použiju svůj maličkatý krém na jizvičky Scar Estetique. Stojí asi 100 Kč. Ale lidičky! toto je prostě zázrak. Na flíčky po akné působí skvěle. Jasně že vás to fleků nezbaví úplně, ale zminimalizuje jejich viditelnost, což je perfektní! Potom ráda použiju sérum od Ryoru, které je určeno přesně na akné.



Když už nastává čas koupání, tak si pleť myji pěnou taktéž od Ryoru. Už mám druhý balení a směle si chystám koupit i 3. balení. Kdysi jsem hodně používala čistící gel o Mary Kay, ale to už mi asi po 4. balení přestalo nějak fungovat. Co se týče pohodičky s maskama, ráda používám od Avonu. Konkrétněji tuhle šedou s minerály z mrtvého moře. K tomu patří aji peeling, který je na pleti velice příjemný a přijde mi že i mastný, takže pleť nedráždí a nevysušuje! Pak už tu mám do třetice všeho dobrého masku od Aknelotu s pivními kvasnicemi. Poprvé když  jsem masku použila děsně mi to smrdělo, ale člověk si časem zyvkne :D Na pleti asi první minutu pálí, ale mě to nějakým způsobem uspokojuje, protože mám pocit že to něco dělá. Někdy i s mastnou pletí mám pocit že je suchá, tak dám tenonkou vrstvu kokosového oleje, který má i dobré účinky na flíčky.
 

 


Jak jsem se už zmínila, na lokální problémy mi funguje pasta, líh nebo dokonce i česnek. Ráda ale taky používám tenhle lokální gel od Mary Kay nebo roll-on od Ryoru na problematickou pleť.

 

No a na závěr něco pro porovnání. Nevím jestli se mám stydět nebo ne, ale tady máte na porovnání mě s makeupem a bez. Změna co?



Tak jo, to by bylo pro dnešek vše. Dlouho jsem přemýšlela jestli vydat nebo nevydat tento článek. Ale jelikož ho právě čtete, asi víte jak jsem se rozhodla. 








Komentáře

  1. Úžasné tipy na produkty :) akné jak říkáš není to nejhorší v životě a rozhodně s ekvůli němu nezboří svět :D alespoň můžeš testovat stále nové produkty :)) jinak Miško, ta poslední fotka je luxus <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nojo, jak říkám člověk se toho nezbaví přes noc, ale naučí se s tím žít , jinak děkuju za krásný komentář Niky ♥

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Letní nákupy - PRIMARK

Péče o moje kudrnaté vlasy aneb ze života kudrnovlásky